Proiectul Create 2 Evaluate

Create 2 Evaluate


Evaluarea si Valorizarea sunt pasi esentiali in creaea de strategii viabile cu beneficii pe termen lung. Totusi, multe politici de EA la nivel local si regional un sunt sistemati evaluate. Acest fapt se datoreaza in parte si lipsei de instrumente adecvate.

Create 2 Evaluate se adreseaza acestei lipse prin crearea unui set de instrumente si cadre de lucru utile agentilor si factorilor de decizie din politicile EA care evalueaza strategiile existente, defines concluzii aplicabile si creeaza strategii mai bune pentru viitor. Departe de a le cere factorilor de creare a politicilor sa-si justifice munca, proiectul ii va ajuta sa structureze procesele interne de munca mai eficienta si va imbunatati calitatea programelor rezultate. Pentru a pune noile instrumente la dispozitie, consortiul, format din opt parteneri din sapte tari, va modifica platform desemnata pentru proiectul precedent, CREATE, astfel incat sa intampine noile cerinte.

CREATE 2 Evaluate este intr-adevar o urmare a proiectului ‘Competitive Regions and Employability of Adults through Education’ (CREATE) Regiuni Competitive si Adulti Angajabili prin Educatie care s-a derulat din 2017 pana in 2019. Acest proiect a avut ca obiectiv si inca mai tinteste sa imbunatateasca performanta si eficiente educatiei adultilor prin abordarea distantei mari dintre implementarea strategiilor UE/nationale si cele locale/regionale, precum si provocarea formularii corespunzatoare a politicilor EA. Scopul este ca factorii de creare a politicilor EA sa-si coordoneze mai bine planificarea politicilor, impartasirea experientelor si intarirea cooperarii inter-regionale si transfrontaliere. In acest scop, consortiul CREATE a creat o resursa deschisa, Cutia cu instrumente, care contine instrumente utile, cazuri de buna practica si retele pentru fiecare dintre etapele relevante din ciclul politicilor.

Pe langa crearea instrumentelor de evaluare, CREATE 2 EVALUATE va oferi sistinere pentru implementare prin documente de ghidare care vor facilita preluarea si cresterea impactului la nivel sistematic. Stimularea dezbaterii in jurul rolului evaluarii stregiilor si ciclului politicilor conduce la imbunatatireanimaginii evaluarii – un ca mijloc de afla vina si a atrage atentia, cu ca o cale de a imbunatati procesele si rezultatele in beneficiul tuturor celor implicati.

Project Overview

Demo video

IDP
Internet Web Solutions
ISJ Neamt
Comune di Pescara