ç CREATE 2 Evaluate- Competitive Regions and Employability


Cutia cu instrumente

Cutia cu instrumente din CREATE si CREATE2Evaluate este dezvoltata cu privire la certitudinea ca factorii de decizie a politicilor regionale de pe tot cuprinsul Europei vor fi capabili sa utilizeze instruméntele de politici pentru o mai buna planificare, concepere, implementare si monitorizare a politicilor EA cu o viziune clara a sustenabilitatii finantarii publice in EA. Cutia cu instrumente din CREATE si CREATE2Evaluate va fi disponibila gratis in 6 limbi diferite ca sa asigure cea ma larga vizibilitate si adoptare.

Cutia cu instrumente din CREATE si CREATE2Evaluate contine instrumente de politici si resurse care sustin factorii de politici local/regionali in formularea mai buna si mai relevanta a solutiilor si programelor de formarein educatia adultilor. Cutia cu instrumente din CREATE si CREATE2Evaluate va permite totodata factorilor de politici sa alinieze mai bine si sa integreze interventiile EA cu strategiile locale de dezvoltare economica.

CREATE2Evaluate consortium has validated the ToolBox with stakeholders, policy makers, practitioners. Partners involved more than 50 stakeholders in the validation of the policy tools, representing the cohort of participants in the AE policy ecosystem, i.e. policy makers at any layer of governance, AE organisations and providers, civil society, practitioners from research and academia, etc. In this validation round, partners tested with the stakeholders the tools and gauged with real users and target groups the validity, relevance, and efficacy of the tools. Here you can find the report on validation with stakeholders:
Validation report


Termen
Etapa ciclului de politici:
Tipul instrumentului:


Filtered by:  
Puteti ca explorati intregul set de instrumente here.




Tools

Listă de verificare pentru furnizorii de formare: Evaluarea includerii furnizorilor în elaborarea politicilor de educație a adulților



Tools

Valorificarea și urmările evaluării. Câțiva factori de succes



Tools

Măsurarea beneficiilor mai largi ale învățării pentru adulți – Ghid de focus grup pentru cursanți și părțile interesate
De ce acest instrument?

Deși este recunoscut faptul că beneficiile participării la formarea adulților se manifestă dincolo de rezultatele educaționale și economice, iar cercetările anterioare arată în mod clar asocieri pozitive între participarea la formarea adulților și rezultatele personale și sociale dezirabile, datele relevante sunt rareori colectate în mod regulat. 
Acest instrument urmărește să încurajeze evaluarea impactului mai larg (beneficii personale și sociale, cum ar fi creșterea bunăstării, îmbunătățirea statutului și a relațiilor sociale, a sănătății fizice și mentale, a comportamentelor prosociale și a cetățeniei active) ce rezultă din impunerea politicilor și programelor de educație a adulților și din participarea la acestea (inclusiv beneficiile pe termen mediu și lung). 
Este adevărat că procesul de implicare a participanților și a părților interesate în evaluare dincolo de perioada de formare și de domeniul direct de învățare necesită mai multe resurse și un nivel mai ridicat de complexitate. Cu toate acestea, realizarea unei evaluări eficiente a impactului și reunirea perspectivelor cursanților și ale părților interesate în domeniul educației non-formale și informale au potențialul de a dezvălui informații extrem de valoroase despre un subiect care este în prezent insuficient abordat, precum și de a spori calitatea politicilor și programelor viitoare de educație a adulților.
 


Ce scop servește acest instrument?

Acest instrument este un set de două ghiduri pentru grupuri de discuții (focus grup) care trebuie realizate cu părțile interesate de educația adulților (în special furnizorii de formare) și participanții la educația adulților.
 Scopul său este de a evalua beneficiile mai largi ale participării la EA (în cadrul unui program/acțiune/politică specifică), din perspectiva cursanților și a furnizorilor de formare, dar și de a vă sprijini, în calitate de factori de decizie politică, să obțineți o viziune mai largă și să construiți o înțelegere mai profundă a impactului în viața reală, dincolo de impactul economic și educațional, și să explorați domenii care nu au fost încă pe deplin abordate - inclusiv posibile beneficii neașteptate.
 



Cum se utilizează acest instrument?

Acest instrument constă în 2 protocoale de interviu, unul care trebuie realizat cu participanții la EA și unul cu reprezentanții furnizorilor de formare.
 Fiecare protocol de focus grup include un chestionar care trebuie completat înainte de discuție de către fiecare participant, un text introductiv și 3-4 întrebări care vor fi folosite de către moderatorii focus grupului. 
Pentru fiecare etapă a discuției am prevăzut intervale de timp orientative - totuși, un moderator experimentat se va adapta situației, în funcție de evoluția discuțiilor, și va fi capabil să ajusteze formularea la nivelul cursanților care participă la discuții.
Pentru ca instrumentul să fie simplu și ușor de utilizat, am exclus orice context teoretic sau recomandări generale privind modul de organizare a unui focus grup. Cu toate acestea, în cazul în care sunt necesare astfel de îndrumări sau inspirație, acest material ar putea reprezenta un bun punct de plecare. 
Recomandăm desfășurarea grupurilor de discuție după cel puțin 6 luni de la finalizarea formării, pentru a permite beneficiarilor să aplice competențele dobandite și, prin urmare, să aibă o viziune mai realistă asupra beneficiilor pe termen mediu și a posibilelor beneficii pe termen lung. Un interval de timp cuprins între 6 și 12 luni de la finalizarea formării ar asigura un echilibru între riscul de a pierde contactul cu beneficiarii și acordarea unui timp suficient pentru ca rezultatele din viața reală să se instaleze.
O altă recomandare ar fi utilizarea instrumentului în combinație cu alte instrumente, cum ar fi chestionarele, interviurile și datele din alte surse, precum bazele de date și rapoartele, pentru a contribui la îmbunătățirea validității rezultatelor și pentru a minimiza șansele de estimări părtinitoare în momentul interpretării.
În funcție de dimensiunea/scopul programului pentru care doriți să măsurați impactul, puteți opta pentru organizarea focus-grupurilor cu mai multe serii a câte 5-8 participanți pentru fiecare categorie.
 



Lista de conținut

Focus grup pentru cursanți 
o    Introducere și explicații preliminare (scopul studiului, metoda de cercetare, confidențialitate și înregistrare, reguli de bază)
o    Chestionar înainte de discuție
o    Întrebări
Focus grup pentru furnizorii de formare 
o    Introducere și explicații preliminare (scopul studiului, metoda de cercetare, confidențialitate și înregistrare, reguli de bază)
o    Chestionar înainte de discuție
o    Întrebări
 




Download Tool



Tools

Valoarea adăugată rezultată din participarea la Educația Adulților.



Tools

Sondaj pentru personalul administrației publice



Tools

Sondaj pentru furnizorii de formare



Tools

Listă de verificare pentru evaluarea coerenței obiectivelor și a rezultatelor formării și programelor AE cu strategiile și agendele generale adoptate de UE



Tools

Întrebări Focus Grup



Tools

Matrice pentru evaluarea creativității procesului de elaborare de politici în domeniul educației adulților



Tools

Dimensiuni ale diversității în educația adulților



Tools

Listă de verificare pentru evaluarea inclusivității politicilor de educație a adulților și a disponibilității programelor în zonele expuse din punct de vedere geografic



Tools

Idei pentru factorii de decizie politică pentru implicarea părților interesate



Tools

Factori critici de succes: un studiu de caz



Tools

Denumirea instrumentului: Interviu individual cu participantul: Metode, echipamente și personal în educația adulților și adaptarea la grupul țintă.




IDP
Internet Web Solutions
ISJ Neamt
Comune di Pescara